Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Την στιγμή που η πόλη καταρρέει και τα γεφύρια κόβονται, βουλιάζοντας στο τέλμα της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης πολύτιμων οικονομικών και φυσικών πόρων, τους ανθρώπους αυτής της πόλης, τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε για τα νέα κατορθώματα των δημοτικών αρχόντων.
Μετά τα σκουπίδια που μας έπνιξαν το χειμώνα, τις παράνομες και ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δήμο και την έλλειψη νερού, έρχονται σήμερα στο φως κραυγαλέες παρανομίες, με την πλαστογράφηση πρακτικών συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν μας εκπλήσσει η εξέλιξη αυτή, αφού είναι το λογικό επακόλουθο ενός δημαρχοκεντρικού συστήματος εξουσίας που ευνοεί την κακοδιαχείριση και στηρίζεται στην ατιμωρησία.
Είναι χαρακτηριστικό των ημερών, ότι η πολιτική αντιπαράθεση εξαντλείται στα στενά και αποπροσανατολιστικά όρια της σκανδαλολογίας, πέρα από τα προβλήματα των πολιτών και ερήμην τους.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό των ημερών, ότι η σκανδαλολογία πηγάζει από τους εκπροσώπους του δικομματισμού, οι οποίοι συναγωνίζονται μεταξύ τους και εναλλάξ, για την κατάκτηση του επάθλου του λιγότερου ενόχου.
Σήμερα είναι η συμπολίτευση στο Δήμο που πλαστογραφεί πρακτικά, σκορπίζει ανέλεγκτα το δημόσιο χρήμα στους πέντε ανέμους και αφήνει μία πόλη να βουλιάζει στα στάσιμα νερά της καθυστέρησης.
Χθες ήταν η σημερινή αντιπολίτευση που προέβαινε σε εκβραχισμούς στην Πλατεία Ρούγα, σε εξυπηρετήσεις προς υμετέρους και στην εγκατάλειψη οποιουδήποτε αναπτυξιακού έργου στο Δήμο.
Στην αδιέξοδη αυτή κατάσταση που παρακάμπτει τα ουσιαστικά και τα μεγάλα, προς όφελος ιδιοτελών συμφερόντων και αντικοινωνικών πολιτικών, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί τους πολίτες να ενεργοποιηθούν μέσα από διαδικασίες άμεσης συμμετοχής στα κοινά, για να εκλείψουν τα φαινόμενα της διαφθοράς, της υποκρισίας και της υποβάθμισης της ζωής μας.
Η "Πρωτοβουλία Πολιτών Για τη Ζάκυνθο", που αγωνίζεται για την διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο στο δημόσιο βίο, μπροστά στο νέο σκάνδαλο πλαστογράφησης των πρακτικών του Δ.Σ. ζητά να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να καταλογιστούν ευθύνες στους παρανομούντες σε όλα τα επίπεδα.

Η εκτελεστική γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: