Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007

Παραιτηθείτε κύριοι!


Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο» διαπιστώνει με κατάπληξη την αναλγησία της Δημοτικής μας Αρχής ,και ιδιαίτερα των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, που ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από την προφυλάκιση του Δημάρχου και πάνω από ένας μήνας από την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου αναλίσκεται σε παζάρια για καρέκλες και αξιώματα τη στιγμή που στα μάτια της τοπικής μας κοινωνίας είναι όχι μόνο ανεπιθύμητη αλλά και άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Η λύση της εκλογής νέου Δημάρχου ανάμεσα στα στελέχη της παρούσας δημοτικής αρχής που κανείς δεν γνωρίζει αν και κατά πόσον εμπλέκονται σε σκάνδαλα και κακουργήματα για τα οποία η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δεν μπορεί ποτέ να έχει την αποδοχή της Ζακυνθινής κοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που ήταν μέχρι πρότινος χειροκροτητές του «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο» που πρώτη με δελτίο τύπου ήδη από τις 24/7/07 είχε καλέσει τον Άκη Τσαγκαρόπουλο να παραιτηθεί, ζητάει τώρα την παραίτηση όλων των Συμβούλων της πλειοψηφίας σαν ελάχιστο δείγμα ευθιξίας και ανάληψης πολιτικής ευθύνης.
Η παράταξη αυτή που δεν φάνηκε αντάξια των Ζακυνθινών πολιτών που την τίμησαν 2 φορές με τη ψήφο τους, έχει τώρα την ηθική υποχρέωση να βοηθήσει για την ομαλή μετάβαση σε νέο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και το οποίο θα έχει το λαϊκό έρεισμα που απαιτείται ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου και να προχωρήσει η εξυγίανση των υπηρεσιών του.
Παράλληλα καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να καταθέσουν την παραίτηση τους προκειμένου να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του Δήμου στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της ιστορίας του.
Στα πλαίσια αυτά η δημοτική μας κίνηση έχει καλέσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Αρμένη Γεώργιο και Λαδικό Διονύσιο καθώς και όλα τα μέλη της που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο «Συνεργασία Νέα Δημοτική Πορεία» να θέσουν άμεσα στην διάθεση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Ζάκυνθο» την παραίτησή τους .
Με αίσθημα ευθύνης και αγωνία για το μέλλον του Δήμου μας,


η διευρυμένη γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: