Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ :

Για ένα Δήμο Ακτύπη-το

Υλικά:
Ένας Δήμαρχος Ακτύπη-τος
12 Αγγελάκια του Τσάγκυ

Για το σούγο
:
7 Σαμουράι για αντιπολίτευση
με μια πρέζα πρωτοβουλίας για τη μυρωδιά

Ποτό:
Κόκκινο κρασί Κορφιάτη-κο

Εκτέλεση (των πολιτών…)
Διαλέγουμε ένα από τα αγγελάκια του Τσάγκυ.* Κατά προτίμηση το πιο όμορφο και ψηλό, το ξεπλένουμε καλά να φύγουν όλα τα σκάνδαλα και οι κομπίνες που τυχόν έχουν απομείνει πάνω του και το προτείνουμε για Δήμαρχο. Αν θέλουμε να δείξουμε στους καλεσμένους μας ότι γνωρίζουμε από Savoir Fair και Fair play και άλλα δημοκρατικά παιχνιδάκια Πλεσσάρουμε και έναν ακόμη υποψήφιο για να αποκτήσει το πιάτο μας και λίγο σασπένς.
Μετά από την απαραίτητη ψηφοφορία και αφού βεβαιωθούμε ότι οι καλεσμένοι μας δεν τσιμπάνε από τις γεύσεις που έχουν να προσφέρουν οι 7 σαμουράι, τοποθετούμε στο κεφάλι του τραπεζιού τον Δήμαρχο χωρίς να τον κτυπήσουμε καθόλου για να είναι Ακτύπη-τος.
Μετά παίρνουμε ένα-ένα τα αγγελάκια και τα ξεπλένουμε προσεκτικά μέχρι να φύγουν όλες οι βρωμιές και τα σωτάρουμε λίγο με διαφάνεια και τιμιότητα μέχρι να Ροδίσουν.
Μετά τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (με τα υλικά που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν για το κάψιμο του Δημαρχείου), μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δύο μεριές. Αφού βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν να αλλάξουν από δω και στο εξής νοοτροπία, τα παίρνουμε και τα τοποθετούμε στο τραπέζι δεξιά και αριστερά από τον Δήμαρχο και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι στις πληγές και πιπέρι στο στόμα άμα τους τσακώσουμε να κάνουν καμιά λαδιά.

Πως θα φτιάξουμε τη σάρτσα:

Παίρνουμε 7 γενναίους Σαμουράι που να είναι και οι επτά τους υπέροχοι. Τον πιο υπέροχο με την ωραιότερη και δυνατότερη φωνή τον κάνουμε αρχηγό για να φωνάζει στον κλέφτη να ακούει ο νοικοκύρης.
Τους καθαρίζουμε κι αυτούς καλά από τυχόν παλιότερους λεκέδες και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη Πρωτοβουλόζης, αλλά όχι πολύ γιατί μπορεί να σβολιάσει η σάρτσα και βάζουμε το μείγμα σε μικρό κατσαρολάκι να ζεσταθεί για να δέσει καλύτερα το σούγο τση αντιπολίτευσης ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας κολλήσουν στα έδρανα.
Αφού βράσουν καλά στο ζουμί τους παίρνουμε και τους τοποθετούμε εξ αριστερών του Δημάρχου για να θυμούνται ότι θα πρέπει να του βγαίνουν από αριστερά. Το πιάτο αυτό σερβίρεται ζεστό αλλά και ξαναζεσταμένο άμα λάχει ναούμ, με συνοδεία παλιού κόκκινου Κορφιάτη-κου κρασιού με ονομασία προέλευσης, κατά προτίμηση όχι ΣΕΚ

Επιδόρπιο:
Παγωτό Armenovil κομμένο ΣΥΡΙΖΑ
και γλυκό του κουταλιού Καρυδάκη από το Φίλιον


*Βοηθοί και συνεργάτες του πρώην Δημάρχου αρχιμάγειρα Τσάγκυ, που έκαψε το φαγητό και παραλίγο να κάψει μαζί και όλο το πολιτικό μαγειρείο του Δημαρχείου, χωρίς όμως εκείνοι να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: