Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007

Καλήν εσπέραν άρχοντες…

Τη στιγμή που στη Χώρα για ακόμη μια φορά τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και κινδυνεύει η δημόσια υγεία, αντί να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που πραγματικά ευθύνονται ,συλλαμβάνονται και κατηγορούνται αυτοί που συλλέγουν καθημερινά τα απορρίμματα μας και μάλιστα χωρίς να αμείβονται. Και με ποια κατηγορία; Ότι προσπάθησαν να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους σε μια εργασία που ελάχιστοι συμπολίτες μας θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν. Μήπως τελικά η πραγματική βρωμιά βρίσκεται μέσα στο κατά τα άλλα πεντακάθαρο μέγαρο του Δήμου μας και μήπως θα έπρεπε να αρχίσει από κει η καθαριότητα, τη στιγμή μάλιστα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου;
Γιατί οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι παρά οι πρώην και νυν δημοτικοί άρχοντες, που παίζοντας τα γνωστά μικροπολιτικά παιχνιδάκια στη πλάτη των εργαζόμενων, τους κρατούν όμηρους των πελατειακών τους σχέσεων. Είναι οι ίδιοι που δεν δίστασαν, διχάζοντας τους εργαζόμενους του Δήμου σε προνομιούχους και μη, να στρέψουν τους μεν εναντίον των δε. Είναι αυτοί που καλυπτόμενοι από ένα κυκεώνα νόμων σηκώνουν τα χέρια ψηλά και εμφανίζονται ως νομιμόφρονες, τη στιγμή που με κατάφωρες παραβιάσεις των νόμων έφεραν το Δήμο σε ένα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Είναι οι ίδιοι που έκλειναν τα μάτια στις παράνομες εκταμιεύσεις τεράστιων χρηματικών ποσών ενώ τώρα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τους μισθούς των σκουπιδιάρηδων, που σε τελευταία ανάλυση είναι πολύ πιο χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο.
Ανήμποροι να καλύψουν τα λάθη τους και να βρουν έστω και μια στοιχειώδη λύση στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, προσπαθούν να διασωθούν μέσα από την νομιμοποίηση που τους προσφέρει η μέχρι τώρα ανοχή της μείζονος αντιπολίτευσης.
Τα γεγονότα όμως, έρχονται τώρα να δικαιώσουν όλους αυτούς που ζητούσαν από καιρό την παραίτηση όλων των δημοτικών συμβούλων και την διενέργεια εκλογών, αφού αυτή η δημοτική αρχή έχει πλέον χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στους δημότες.
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο», επανέρχεται στις προτάσεις της πιστέυοντας ότι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσε αυτή η δημοτική αρχή να κάνει στους δημότες της, είναι να παραιτηθεί άμεσα και να δώσει έτσι στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν τον δήμο από το σημερινό αδιέξοδο.
Προς το παρόν όμως οι γιορτές πλησιάζουν, η πόλη βρωμάει και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι όχι μόνο απλήρωτοι αλλά και διωκόμενοι. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις όποιες διαθέσεις των δημοτικών μας αρχόντων, είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη να αποκατασταθούν οικονομικά και εργασιακά οι άνθρωποι αυτοί , μιας και τυχαίνει να εργάζονται σε Δήμο και όχι σε καμία Ρωμαική γαλέρα .

1 σχόλιο:

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ
ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (BLOG) ΝΑ ΔΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ 2008