Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ !

Στο σκαμνί οι θύτες και όχι τα θύματα


«…έχουμε μειώσει τα εσωτερικά εμπόδια»
Ο πρόεδρος της Κόκα Κόλα αναφερόμενος
στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων

Παρά την (υποκριτική) ρητορική όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων περί «κοινωνικής συνοχής» φαίνεται ότι στη σύγχρονη Ζάκυνθο (όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη «παγκοσμιοποιημένη» Ελλάδα) υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών:

v Εκείνοι οι «ευυπόληπτοι πολίτες» που πλαστογραφούν, τοκογλυφούν, υπεξαιρούν και πλουτίζουν παράνομα με το να φέρνουν τους νόμους στα μέτρα τους(όποτε τους θυμούνται) απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρης ασυλίας από τις εκάστοτε αρχές του κράτους.
v Και όλοι οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί» που πασχίζουν καθημερινά για την επιβίωση σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού και εκμετάλλευσης, συχνά ανασφάλιστοι και υποαπασχολούμενοι πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να αμείβονται, όταν τυγχάνουν έρμαια των κομμάτων εξουσίας και των τοπικών αρχόντων.

Είναι αυτοί που στη προσπάθειά τους να προασπίσουν βασικά εργασιακά τους δικαιώματα, κατοχυρωμένα από το σύνταγμα, διώκονται από τις αρχές του επίσημου κράτους που κατά ένα περίεργο τρόπο βρίσκεται σχεδόν πάντα στο πλευρό εκείνων των άλλων, των «ευυπόληπτων» που κατά κανόνα τους εκμεταλλεύονται.
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στο νησί μας ένα πρωτοφανές κύμα διώξεων κατά του τοπικού συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου που αγωνίζονται να διασφαλίσουν τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων και ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι.
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο» συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του νησιού μας και των εκπροσώπων τους που διώκονται και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό τους ενάντια στη λογική της επαναφοράς ενός εργασιακού Μεσαίωνα που κάποιοι, με την ανοχή των τοπικών αρχών, ευαγγελίζονται.
Στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν θα έπρεπε να βρίσκονται τούτη την ώρα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι αλλά εκείνοι που αποτιμούν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια με όρους της αγοράς και πλουτίζουν παραβιάζοντας καθημερινά το σύνταγμα και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί για να την προστατεύουν.

Η εκτελεστική γραμματεία

2 σχόλια:

mareld είπε...

Είσαστε αξιέπαινοι!
Χάρηκα!

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Και γιατί τότε ή 'Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ζάκυνθο δεν καταθέτει μήνυση και αγωγή για 'Εκείνους τους «ευυπόληπτους πολίτες» που πλαστογραφούν, τοκογλυφούν, υπεξαιρούν και πλουτίζουν παράνομα με το να φέρνουν τους νόμους στα μέτρα τους(όποτε τους θυμούνται) απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρης ασυλίας από τις εκάστοτε αρχές του κράτους' καταθέτοντας τα στοιχεία που έχει για να τα λέει αυτά στην δικαιοσύνη;

Μήπως η μη δράση και η ανάλωση σε κενές ανακοινώσεις, αποτελεί συναίνεση,