Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Κ. ΝΟΜΑΡΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ-ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ;

Μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση ενάμισυ έτους, ο Δήμος Ζακύνθου αποφασίζει να παραχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη τα 2 οικόπεδα του, μπροστά από τα Σούπερ Μάρκετ Ξιφίτας και Βερόπουλος, ώστε να μεγαλώσει ο κόμβος της Λούμπας και να διευκολυνθεί η κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στην περιοχή. Όμως η Νομαρχία ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τα πάρει διότι «δεν είναι « λέει «οριοθετημένα με πασσάλους»(!) και άρα «δεν είναι προσβάσιμα»(!)

Τα οικόπεδα όμως είναι οριοθετημένα από το καλοκαίρι(!) με κόκκινο χρώμα επί του εδάφους (από το Δήμο). Είναι δηλ. ευδιάκριτα στον οποιοδήποτε, ποια ακριβώς είναι τα όρια της δημόσιας καταπατημένης έκτασης στον κόμβο της Λούμπας.

Ο Δήμος ισχυρίζεται – ορθά- ότι δεν υπάρχουν κτίσματα πάνω στην καταπατημένη έκταση (ώστε να χρειάζεται κατεδάφιση, δηλ. καθυστέρηση στην όλη διαδικασία). Συνεπώς ο ισχυρισμός της Νομαρχίας ότι η Δημόσια έκταση «δεν είναι προσβάσιμη», είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Εξάλλου η Κτηματική Υπηρεσία, ήδη πριν από ενάμισυ χρόνο (τοπ. τύπος 30-8-06), διαβεβαίωνε ότι «η απαλλοτρίωση είναι ελεύθερη και συνεπώς δεν υπάρχουν καταπατημένα και μπορεί η Νομαρχία, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΗΣΕΙ, να προχωρήσει στη χρησιμοποίηση της γης»

Την ίδια εποχή ο Νομάρχης, που ανακαλύπτει παντού δυσκολίες (γιατί άραγε), δηλώνει στον τοπικό τύπο (4-9-06) ότι: «Η διεκδίκηση της δημόσιας έκτασης, προυποθέτει εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες».

Πιστός λοιπόν στην παραπάνω δήλωσή του, ο Νομάρχης Ζακύνθου, ακόμη και τώρα (Μάρτιος 2008), ΑΡΝΕΙΤΑΙ, να «παραλάβει» τη δημόσια καταπατημένη έκταση που βρίσκεται μπροστά από τα Σούπερ- Μάρκετ Ξιφίτα και Βερόπουλου (αν δεν του τοποθετήσει πρώτα πασσάλους ο Δήμος).

Κύριε Νομάρχη, ο Δήμος σας χαρίζει το γάιδαρο και σεις τον κοιτάτε στα δόντια, επιβεβαιώνοντας έτσι με πανηγυρικό τρόπο την άποψη που έχουν διαμορφώσει οι πολίτες, ότι πρόκειται «προφανώς» για μικροπολιτικούς υπολογισμούς ή για εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εμείς οι πολίτες της Ζακύνθου που δεν δεχόμαστε να βλέπουμε το ζωτικό μας χώρο , μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες, να γίνεται αντικείμενο πολιτικών ή άλλων παζαριών, περιμένουμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να κοιτάξει να επισπεύσει τις διαδικασίες παραλαβής των καταπατημένων εκτάσεων που θα βελτιώσουν την κυκλοφορία στον περίφημο κόμβο, ειδικά τώρα που πλησιάζει η τουριστική περίοδος αλλά και που η κίνηση στην περιοχή θα επιβαρυνθεί με την διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.Η εκτελεστική γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: