Τρίτη, 3 Ιουνίου 2008

Δασικές πυρκαϊές; Κανένας λόγος ανησυχίας

Επιστολή που λάβαμε:

Εχθές, με πρόσκληση μέσω του Γιάννη Μπακόπουλου, παρακολούθησα στη Βουλή την επερώτηση του Συνασπισμού σχετικά με τις δασικές πυρκαϊές.
Επρόκειτο για σημαντικότατη εμπειρία από κάθε άποψη.Οφείλω να σας μεταφέρω τις κυριότερες εντυπώσεις μου:

Καταρχάς περίπου 10 βουλευτές μόνον τίμησαν με την παρουσία τους το θέμα των δασικών πυρκαϊών! Η κυβέρνηση απάντησε μέσω των Υφυπουργών Εσωτερικών και Γεωργικής Ανάπτυξης.

Απ' ότι άκουσα, το θέμα της καταστολής των πυρκαϊών έχει πρακτικά λυθεί εφόσον έχουν γίνει τόσα πολλά όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Πέραν των κλασικών λύσεων έχουν προστεθεί και οι δυνατότητες της...Πληροφορικής.

Το θέμα των δασικών χαρτών έχει επίσης λυθεί. Εξάλλου είναι πλέον απλό εφόσον με το Google μπορεί κανείς να φτιάξει χάρτες σε μια μέρα (όσοι συνάδελφοι τοπογράφοι δεν το ξέρατε ευκαιρία να το μάθετε). ...Πρόκειται να γίνουν και ειδικά σεμινάρια στους πυροσβέστες! Στο θέμα της πρόληψης όμως παραδέχτηκαν όλοι ότι υπάρχει ίσως ...κάποιο κενό.

Επίσης έμαθα τι σημαίνει Πολιτική Προστασία: "όπως λέει και η λέξη είναι η προστασία που προσφέρει η Πολιτεία" (αυτό ήταν από βουλευτή του Συνασπισμού).
Φαίνεται δεν πρόκειται για "civil protection" αλλά για "Πολιτειακή Προστασία"!

Τέλος άκουσα ότι το σημαντικότερο είναι το περιαστικό πράσινο της Αττικής (και ας κάηκε η μισή Πελοπόννησος). Αν θυμάμαι καλά τελείωσε με μια...ευχή:

"ας είναι το φετινό καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό!"

Αυτά με δυο λόγια, και απ'ότι φαίνεται δεν χρειάζεται πια να ανησυχούμε...

Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: