Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΒΡΑΒΕΙΑ

Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Απονέμονται και φέτος από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα και φορείς, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

1.Βραβείο δασοκτονίας


Απονέμεται στον περιφερειάρχη μας κύριο Βόσδου για την άρνησή του να ασκήσει το δικαίωμα προτίμησης που δίνει ο Νόμος στην Πολιτεία να αγοράσει τη δασική έκταση του Λόγγου στο Βασιλικό που πουλήθηκε από το Κλαμπ Μεντιτερανέ σε ιδιώτη επιχειρηματία, παρά την θετική σχετική εισήγηση του Δασάρχη Ζακύνθου που τον προέτρεπε να το πράξει προς όφελος της προστασίας μιας δασικής έκτασης ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


2. Βραβείο αυθαίρετης καταπάτησης και αισθητικής υποβάθμισης του δημόσιου χώρουΤο βραβείο μοιράζονται εξίσου ο Δήμος Ζακύνθου, για τη δραματική ελάττωση και αισθητική υποβάθμιση των ελεύθερων χώρων και των χώρων άθλησης στην πόλη μας όπως και για την εγκατάλειψη ή μετατροπή των παιδικών χαρών σε πάρκιγκ και η Πολεοδομία Ζακύνθου για την συνεισφορά της στη κατακόρυφη αύξηση της οικοδομικής αυθαιρεσίας και την πανελλαδική αρνητική προβολή που πρόσφερε στο νησί μας για τις «επιδόσεις της» μέσα από τα ΜΜΕ.

3. Βραβείο ρύπανσης και ξηρασίας


Απονέμεται στους Συνδέσμους Καθαριότητας και Ύδρευσης Ζακύνθου στον μεν πρώτο διότι όχι μόνο έχει καταφέρει να μετατρέψει το νησί μας σε μια απέραντη χωματερή με την ανορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την κατάργηση της ανακύκλωσης( σε ένα τόπο που είχε στο παρελθόν διακριθεί διεθνώς στον τομέα αυτό), αλλά και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε απόγνωση μη καταφέρνοντας να ανταποκριθεί ούτε καν στην μηνιαία μισθοδοσία τους. Και στον δεύτερο για την εξίσου ανορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων του νησιού μας παρά τις προτάσεις που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί με πιο πρόσφατες αυτές που διατυπώθηκαν στην σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία.

Από την γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: