Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Πογκρόμ εναντίων των τσιγγάνων στον Λαγανά στην Ζάκυνθο

Αντιγράφουμε από το AthensIndymedia

Πογκρόμ εναντίων των τσιγγάνων, απο τους μπάτσους στον Λαγανά στην Ζάκυνθο
από @ 4:57μμ, Τετάρτη 27
Αυγούστου 2008(Τροποποιήθηκε 11:05μμ, Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008)


Την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Γινόντουσαν προσαγωγές αποκλειστικά και μόνο τσιγγάνων!Την Παρασκευή κατά της 11 το Βράδυ η θρυλική αστυνομία του Λαγανά στην Ζάκυνθο (γνωστή για την εξάρθρωση ομάδας καπνιστών ινδικής κάνναβης) πηγαινοερχόταν με ένα τζιπ στον δρόμο του Λαγανά στην Ζάκυνθο και μάζευε τσιγγάνους μικροπωλητές, τόσο ενήλικες όσο και μικρά παιδιά! Δεν υφίσταται καμία δικαιολογία για το οτι δεν είχαν άδειες κλπ για τις πωλήσεις τους, καθώς οι προσαγωγές γινόντουσαν με καθαρά ρατσιστικά κρητίρια καθώς ήταν αποκλειστικά εναντίον τσιγγάνων και όχι Ελλήνων και Αφρικανών μικροπωλητών στην περιοχή.Επιχείρησα να καταγράψω το γεγονός με την κάμερα μου, όμως ο οδηγός του τζιπ μόλις με είδε διέταξε(!) να σταματήσω την καταγραφή, και το έκανα φοβούμενος την σύλληψη μου. Μίλησα με κανα 2 εργαζόμενους στην περιοχή, μου είπαν πως κάθε βράδυ κάνουν αυτή την την δουλειά.. Πηγαίνουν πάνω-κάτω και προσαγάγουν τσιγγάνους!


Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=902538

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμμένοι τσιγγάνοι, είναι έμποροι που ενοικιάζουν παιδιά για να πουλάνε διάφορα προϊόντα στα μαγαζιά,΄και το πρωί να ζητιανεύουν.
Κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα, και αν τα παιδιά δεν πιάσουν τον επιθυμητό τζίρο, τα κακοποιούν.
Είναι η χειρότερη μορφή κακοποίησης παιδιών. Όλοι τα ξέρουμε και οι περισσότεροι το έχουμε διαπιστώσει συζητώντας με αυτά τα παιδιά. Ας κανουμε μια βόλτα και στα φανάρια της Λούμπας, εκεί που αυτά τα παιδιά θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο

χωραΐτης είπε...

Ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Θα μεταφέρουμε το σχολιό σας στο αρχικό δημοσίευμα στο Indymedia