Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Συλλογή υπογραφών για την απάλειψη των φασιστικών-ρατσιστικών συνθημάτων από τους τοίχους της πόλης

Προς το δήμαρχο Ζακυθίων

Το τελευταίο διάστημα, σε διάφορα τοιχία κεντρικών οδών καθώς και παρόδων στα όρια κυρίως του Δήμου Ζακυνθίων, όπως και άλλων περιοχών, έχουν γραφτεί συνθήματα με ρατσιστικό και φασιστικό περιεχόμενο.
Τα συνθήματα αυτά δεν εντάσσονται στα πλαίσια της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης, αλλά αποσκοπούν στον εκφοβισμό και το διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών, όπως και στη τρομοκράτηση αδύναμων κοινωνικά ομάδων, καθώς διακηρύσσουν και προάγουν το φυλετικό και εθνικό μίσος μεταξύ των λαών.
Επίσης, τα συνθήματα αυτού του είδους προσβάλουν και εκθέτουν την ιστορία των Ζακυνθινών, όπως της περιόδου της ναζιστικής κατοχής με τη διάσωση 240 Εβραίων κατοίκων του νησιού, αλλά και προσφάτως με τη φιλοξενία των περίπου 720 μεταναστών (2001-2002).
Ζητάμε από το δήμαρχο Ζακυνθίων να καθαριστεί ο τόπος από τις φασιστικές προκλήσεις, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα αναλάβουμε εμείς οι απλοί πολίτες την πρωτοβουλία να καλύψουμε την έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης της δημοτικής αρχής.

Οι υπογράφοντες:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχναμε ομως και τα κουμμουνιστικα συνθηματα, τα συνδικαλιστικά συνθηματα και τις διαφημισεις.
Οταν ερχομαι για/απο τη δουλεια βλεπω καθε πρωι παντου καποιο συνθημα για τη Ροζαλί η ανακοινωσεις του εργατικου κεντρου, η διαφημισεις. Το μονο ρατσιστικο ειναι εκει οπως φευγεις απο τη Μποχαλη. Ζητηστε απο το Δημο να εφαρμοσει το νομο για τη τοιχοκοληση και μετα ασχοληθειτε με τα ιδεολογικα σας και τα μυνηματα τυπου γραφιτι!

Γιάννης

Dionysis είπε...

Όσον αφορά τις παραπάνω παρατηρήσεις, Μπράβο! Τουλάχιστον κάποιος μιλάει σαφώς