Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Ανταπόκριση από το Mall στο Μαρούσι

Μαζευτήκαμε περίπου 100-150 άνθρωποι από το δεύτερο όροφο του ναού της υπερκατανάλωσης και έγινε πορεία κανονική σε όλους τους διαδρόμους. Στη συνέχεια κάποιοι στάθηκαν στην είσοδο κρατώντας πανώ που έγραφε "Καταναλώνω, αρα υπάρχω;" και άλλοι μείναν πάνω όπου διαβάστηκε κείμενο που ακουγόταν σε όλο το ναό αλλά και στο εσωτερικό των μαγαζιών.

Μοιράστηκαν διάφορα κείμενα πρωτοβουλιακά και ένα της Ανοιχτής συνέλευσης των κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών που αποτελεί συνέχεια της ανοιχτής συνέλευσης του κατειλημμένου δημαρχείου Χαλανδρίου-κεπ. Το κείμενο έκλεινε με τα εξής: "ενάντια στη μιζέρια και την υποχρεωτική ευτυχία υπάρχει ο δρόμος της συνέχισης των εξεγερτικών γεγονότων. Οι εκατοντάδες συλληφθέντες και οι δεκάδες προφυλακισμένοι μας καλούν να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συνέχιση του αγώνα. Για να μην καταφέρει το σόπινγκ αυτό που δεν κατάφεραν τα ΜΑΤ." και κατέληγε "Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, παύση κάθε δίωξης εναντίον τους". Πετάχτηκαν τρικάκια "Σκάσε και ψώνιζε" και γράφτηκαν οι εξωτερικοί τοιχοι της ιεράς μονής του χαυνωμένου τηλεθεατή-καταναλωτή "Δούλευε, ψήφιζε και σκάσε" "Οι συνειδήσεις γεννιούνται στα οδοφράγματα" "Ξυπνάτε ρε".

Επίσης στολίστηκε το δέντρο με το απαραίτητο αυτήν την εποχή - με το στανιό εορταστική- κωλόχαρτο κι οι μπάλες αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμες για ένα απρογραμμάτιστο τουρνουά μίνι ποδοσφαίρου που στήθηκε στην είσοδο της εκκλησίας της αγίας ψευδαίσθησης της ύπαρξης μέσα απ' την κατανάλωση. Οι σεκιουριτάδες έκατσαν φρόνιμα και συνετά και ρούφηξαν τα αυγό τους και είναι καιρός αν είναι ανάγκη να δουλεύουν να σκεφτούν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά ή να καταταγούν στο σώμα - ένα είναι το σώμα- να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ποικίλη, υπήρξαν χειροκροτήματα αραιά και σπάνια, υπήρξαν μαθητές και άλλοι που ενώθηκαν συνειδητά με την πορεία ή εσπευσαν να πάρουν κείμενο, υπήρχαν βέβαια και αυτοί που δυσφόρησαν, ένιωσαν αμήχανα, ενοχλήθηκαν γιατί "τι φταίω εγώ;", αρε καθίκι μικροαστέ που να σου εξηγώ τι φταις. Συνθήματα συνέχεια και διάφορα από το "24ωρο της υποταγής δουλειά και κατανάλωση και στα άλλα θεατής" μέχρι το "ελλάς ελλήνων αστυνομικών" και το "αφήστε τις σακούλες και πιάστε τις κουκούλες, αφήστε τα ψώνια και πάρτε τα καδρόνια" και λοιπά επικολυρικά. Καλό είναι να βάλει κάποιος το κείμενο που διαβάστηκε και κάποια στιγμή και φωτογραφίες. Η συνέχεια σήμερα στον Πειραιά και στην ισραηλινή πρεσβεία. Τίποτα δεν τελείωσε. Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη, αυτές οι μέρες είναι δικές μας.

υ.γ. Και μια εντελώς προσωπική εξομολόγηση : Μπαίνοντας στο μολ ένιωσα την ανάγκη αν και δεν πάσχω από θρησκεία να κάνω το στραβό μου, ένιωσα δέος και πιστεύω ότι πρέπει να του βάλουνε και πολυελαίους και να καταργήσουν τα άλλα τα μαγαζιά με τα μανουάλια, διότι μοιάζουν πλέον ξεπερασμένα και προσποιητά μπροστά στο γνήσιο υπερκατάστημα λιανεμπορίου ελπίδας σε υπόδουλους.

πηγή : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=957747

Δεν υπάρχουν σχόλια: